Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Viides agilitykerta

Pakko kirjotella taas näin agilityn jälkeen, on niin hyvä mieli jälleen kerran. Vähän harmittaa jo valmiiksi, että enää on kolme kertaa jäljellä, ja sitten alkeiskurssi loppuu. Talvikausi alkaa vasta paria kuukautta myöhemmin, joten vaikka me saataisiinkin paikka mölliryhmässä tms, niin väkisinkin tulee pari kuukautta taukoa. Sitä odotellessa pitää tehdä kaikkea yhteistyösuhdetta lujittavaa treeniä ja jotain pohjatöitä, jotka sitten helpottaa itse agilitytreenausta.

Kuvitus taannoiselta koirapuistoreissulta.
(Ei ole vielä kuvaajaa agilitytreeneissä mukana, pitää tyytyä aiheeseen liittymättömiin kuviin.)
Tänään siis jatkettiin tuttujen esteiden treenaamista. Akira keskittyi paremmin kuin viimeksi, ja uskalsin jopa pitää Akiraa irti osan ajasta. Normaalisti siis pidän kevyttä hihnaa, joka saa laahata maassa Akiran perässä. Se auttaa varmistamaan selustaa, jos Akira päättääkin pinkaista väärille teille. Hihna tietenkin aiheuttaa ongelmia jalkoihin sotkeutuessaan, minkä vuoksi olisikin ihanteellista päästä siitä eroon mahdollisimman pian. Ensin kuitenkin on vahvistettava Akiran keskittymistä yhteiseen tekemiseen. Yleisesti kyllä pakko sanoa, että Akira oli tänään selvästi viime kertaa motivoituneempi, ja meillä olikin kaikkiaan kivat treenit!


Olen nyt pyrkinyt pohjustamaan Akiran keskittymistä esimerkiksi käymällä treenailemassa erilaisilla hiekkakentillä lähiympäristössä. Vedetään lyhyitä, helppoja treenejä, jotka sisältävät paljon leikitystä ja onnistuneita suorituksia. Lisäksi tänään palkkasin pienen odottelutuokion aikana (yleisestihän välttelen odottamista, jotta koiralle jäisi kentästä muistikuva hauskana paikkana, jossa puuhataan yhdessä kaikkea kivaa) Akiraa kontaktista, jota Akira sitten alkoikin tarjota todella aktiivisesti, vaikka lähellä oli paljon koiria. En ole aiemmin tehnyt tätä, koska agilityssä itsessään koiran ei tule olla kontaktissa samaan tapaan kuin tokossa, enkä halua siis liiaksi vahvistaa kontaktinottoa. Kuitenkin tuo vaikutti nyt toimivan: Akira reagoi paremmin nimeensä ja oli enemmän läsnä tilanteissa heti tuon palkkaamistuokion jälkeen. Pitää jatkaa monipuolisesti suhteen vahvistamista. Kiitokset kaikista tähän asti saamistani vinkeistä Akiran kasvattajalle sekä sisarpuolten omistajille!


Akira on selvästi mieltynyt A-esteeseen ja puomiinkin. Molemmille menee heti kun vain tilaisuuden saa, A-estettä meni taas monta kertaa putkeen heti edelliskerrasta vaan palkan saatuaan. Puomilla ei tarvinnut enää imuttaa, mutta puolivälissä piti palkata, kun vaikutti että Akira saattaisi muuten harkita alas hyppäämistä. A-esteeltä Akira ehti kerran hypätä juuri ja juuri kontaktialueelta. Ensin säikähdin, sitten nolostuin, sitten säikähdin uudestaan. Onneksi mitään ei käynyt. Tilanne kuitenkin osoitti sen, että ihan aiheesta olen namin kanssa ollut jarruttelemassa alastuloa. Ajattelin nyt alkaa treenailla 2 on 2 off -kontakteja laatikkotreeninä, jonka pääpointtina on saada koira hakeutumaan itse kontakteille oikein. Keinuakin saatiin tehtyä ilman, että minun tarvitsi olla pitelemässä laudan toista päätä. Akira ei selvästikään tykkää, kun lauta osuu maahan, mutta hiljalleen sitäkin saadaan kehitettyä. Eteenpäin on jo menty paljon!


Uutena juttuna tehtiin pientä pätkää, joka sisälsi hyppyjä ja putken. Akiran kanssa ei päästy tekemään varsinaista pätkää kokonaisuudessaan, koska todettiin ohjaajan kanssa, että pitää vahvistaa putkea vielä. Akira viime kerralla jostain syystä alkoi vieroksua putkea, ja niinpä nyt tehtiin sitä treeniä uusiksi. Onneksi saatiin sitten hyvä draivi siihen, vaikka hyppy-hyppy-putki-settiä en kasaan saanutkaan. Kaksi hyppyä kyllä meni jo hienosti, mutta putkeen en tiukassa käännöksessä enää koiraa saanut. Olisi pitänyt vetää pienet valssit tai persjättö siihen, mutta minun aivokapasiteetti ei noin moneen asiaan vielä riitä. Varsinkin, kun pitäisi välttää käsiohjausta, ja samaan aikaan yhä jännitän sitäkin, pysyykö Akira vapaana hallinnassa.. Mutta ensi kerralla uudestaan, ehkä se tästä lähtee sujumaan! Huomenna olisi menossa porukkaa omatoimisesti treenailemaan, houkuttelisi liittyä joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti