Sivut

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mätsäröintiä

Käytiin eilen Akiran kanssa taas mätsäreissä. Edelliskerrasta on kulunut pari kuukautta, ja olen tässä välissä ehtinyt perehtyä tarkemmin joihinkin asioihin. Harjoitusta on myös hampaiden ja pallien kopeloinnista saatu taas lisää, samoin kuin sekä seisomisesta että liikkumisesta. Ehkä tämä kaikki olikin syynä sille, että tällä kertaa minulla ei enää jännittänyt ihan niin paljoa kuin aiemmin. Oikeastaan en edes tiedä miksi jännitän, kyseessähän on kuitenkin leikkimielinen kisa, johon tullaan nimenomaan harjoittelemaan.

Akira ensimmäisten mätsäreidensä palkintosetin kanssa.

Eilinen tuomari ei juurikaan ohjeistanut koirakoita esimerkiksi paremman asettelun tai muiden näyttelyyn liittyvien asioiden suhteen, minkä vuoksi kehät etenivät vauhdilla. Yleisellä tasolla Akira kehittyy minun mielestäni tässä hommassa kerta kerralta: antaa käsitellä pöydällä paremmin, liikkuu hihnassa enemmän oikeaan kuin väärään suuntaan, seisoo ja antaa asetella jalkoja jos niin tarvitsee. Saatiin kuitenkin sininen nauha ja lopputuloksena ei sijoitusta, vaikka oltiinkin viimeinen kehästä ulos kätelty koirakko. Syynä tälle oli se, että Akira ei enää sinisten kehässä jaksanut keskittyä, seisominen etenkään ei kiinnostanut. Varmaankin tutun koirakaverin visiitti ennen kehää oli liikaa, Akiran huomio kun tuntui olevan muissa koirissa koko tuon kehän ajan.

Akiran toiset mätsärit helmikuussa.
Meidän mätsäriura on ollut aika hupaisa. Ensimmäisissä mätsäreissä oltiin PUN1, toisissa SIN1, näissä kummassakaan ei ollut BIS-kehää. Noiden kahden ensimmäisen kerran jälkeen ei ole sijoituttu, vaikka itse ainakin näen selvää kehitystä niin koiran kuin omassa toiminnassanikin. Tässä tiivistyykin aika hyvin se, kuinka mätsärit tosiaan ovat leikkimielisiä ja sijoitukset tuomarin maun mukaisia. Varsinkin ensimmäisellä kerralla me törttöiltiin aika paljonkin, mutta tuomari ilmeisesti mieltyi Akiran jääräpäisyyteen ja halusi palkita Akiran kaikesta huolimatta. Jälkikäteen minulle on paljastunut, että kyseinen tuomari itse harrastaa huskyja, joten alkukantaiset rodut selvästi ovat mieleen.
Sekä Akira että emäntä skarppaavat huhtikuisissa mätsäreissä.
Tarkoituksena on käydä vielä kahdet mätsärit ennen heinäkuista näyttelydebyyttiä. Tänä iltana olisi myös yhdet mätsärit tarjolla, mutta kyseessä on collie-yhdistyksen mätsärit, joissa valitaan myös kaunein collie. Pelkään pahoin, että nuo olisivat kohtuullisen epämotivoivat mätsärit, sillä shelttien esiintyminen on aika eri kastia Akiran kanssa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti