Sivut

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Omatoimitreenausta ja terveysasiaa

Torstaina saimme mahdollisuuden käydä kentällä treenaamassa omin päin samaan aikaan toisen porukan kanssa. Innostuin heti tietenkin tästä mahdollisuudesta, ja Tommikin lähti mukaan. Ja kylläpä meillä olikin hyvät treenit, vaikka aluksi näytti aika masentavalta: heti ekan putken jälkeen alkoi sataa ihan taivaan täydeltä, ja ehdimme kastua melkeinpä läpimäriksi ennen kuin ehdimme autolle suojaan. Kun sade viimein hellitti, pääsimme jatkamaan ja meni kyllä kokonaisuudessaan tosi kivasti!

Viimeisten toistojen vauhtia, jes!
 Ohjelmassa meillä oli treenata koiran itsenäistä esteiden suorittamista samaan tyyliin kuin maanantainakin. Tällä kertaa kuitenkin päätin minimoida virheet käyttämällä soveltuvissa määrin takaperin ketjuttamista hyppy-putki-hyppy-hyppy-pätkällä. Ensin treenasimme putkea, joka on tosiaan jostain mystisestä syystä alkanut tökkiä viime aikoina. Heti ekan toiston jälkeen Akira alkoi mennä taas vauhdikkaasti putkeen, joten jo se tavoite toteutui treenien aikana.

Kun putki sujui, lisäsin sen jälkeen yhden hypyn. Tommi päästi Akiran putken toisesta päästä, ja minä olin valmiina hypyn toisella puolen palkan kanssa. Ylipäätään koko pätkän treenit sujuivat näin, Akiran tarvitsi siis käytännössä lähinnä  juosta suoraan ja samalla selvittää esteet päästäkseen minun ja herkkujen/lelun luo. Akira taas kiersi hypyn, minkä jälkeen teinkin niin, että otimme ensin pelkän hypyn yhden kerran, ja sen jälkeen vasta lisäsimme putken eteen. Tämän jälkeen Akira ei kertaakaan enää kiertänyt hyppyjä treenin aikana, jee! Kun putki ja hyppy onnistuivat peräkkäin suoritettuina, lisäsin toisen hypyn radan loppuun. Tämäkin sujui ongelmitta. Lopulta laitoin vielä yhden hypyn ennen putkea, ja Akira meni koko pätkän määrätietoisesti kuin pieni ohjus. Mahtava poika! Tästä voi sitten jossain vaiheessa jatkaa harjoittelua niin, että minä olen lähettämässä Akiran pätkälle, ja avustaja vahtii namilautasta, että palkka varmasti tulee vain onnistuneesta suorituksesta. Tämän päivän kehityksen perusteella se tuntuu realistiselta lähitulevaisuuden tavoitteelta, kyllä me varmaan se vauhti, omatoiminen esteelle hakeutuminen ja varmuus hiljalleen jostain löydetään!

Koiranäyttelystä ostettu Hurtta Lifeguard-treeniliivi testikäytössä. Ajoi kyllä asiansa, vaikka olo oli kuin raksatyöntekijällä!

Treenasimme lisäksi taas muutaman toiston verran keinua, jonka laitoin varotoimena korkeammalle kuin viimeksi, jottei Akira enää ainakaan kokeilisi hypätä laudalle puolivälistä. Koiran eteneminen oli hidasta ja epäröivää, mutta hiljalleen se taas alkoi saada varmuuden kun alkuun vähän imutin namilla. Hidastin laudan laskeutumista vain vähäsen, eikä Akira vaikuttanut siitä välittävän. Lopuksi taas pienen epäröinnin jälkeen päästiin 2 on 2 off -asentoon, jes!


Tiistaina kävimme taas eläinlääkärillä, koska tulehdusarvot eivät tosiaan ole antibioottikuurista huolimatta palautuneet normaaleiksi. Tällä kertaa meillä oli toinen eläinlääkäri, joka on kuulemma kokeneempi ultraaja, ihan vain siltä varalta, että jos hän suositteleekin ultraäänitutkimusta taas uudelleen. Sain taas viedä virtsanäytteen tutkittavaksi. Oon muuten kehittynyt senkin keräämisessä: tällä kertaa keräsin näytteen ihan yksin ja hyvin meni! Näytteen pohjalta lääkäri totesi, että bakteereja tai kiteitä ei virtsassa enää ole, mutta punasoluja, valkosoluja ja proteiineja jonkin verran kuitenkin. Tämä viittaa hänen mukaansa siihen, että vaiva on eturauhasperäinen. Akira siis kärsii vanhojen ukkojen vaivoista! 

Akira joutui taas kestämään eturauhasen tunnustelua, mutta vieläkään emme kuulleet shibakiljuntaa, kerran Akira vain ynisi tuohtuneesti. Aristuksen ja rauhasen suurentuneisuuden vuoksi lääkäri suositteli hoidoksi antitestosteronipistosta, jonka Akira saikin sitten heti samalla käynnillä. Pistoksen antaminen sujui ongelmattomasti, mutta sen jälkeen kohta selvästi kirveli tai kutisti, sillä seuraavan vartin ajan Akira rappasi kohtaa toistuvasti ja lihakset nykivät selän alueella. Pistoksen vaikutus kestää kuukauden ajan, joten luultavasti viemme kuukauden päästä taas kontrollinäytteen, jotta saamme varmuuden siihen, ovatko tulehdusarvot laskeneet. Jos ongelma jatkuu, virtsarakko ultrataan jälleen ja näyte otetaan suoraan virtsarakosta. Toivottavasti siihen ei kuitenkaan tarvitse alkaa. Tässä välissä nyt kuitenkin vietämme ihan normaalia elämää ilman sen kummempia erikoisjärjestelyitä, Akira kun on pirteä ja iloinen isosta eturauhasestaan huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Minähän en tästä oikeasti vielä tiedä, mutta meidän alkeiskurssilla selostettiin että eivät suosittele pienille koirille keinuun 2on2offia. Vaarana kuulemma että vauhdissa takajalkojen paino ei riitä pitämään keinun päätä maassa vaan se voi pompahtaa ja iskeä koiraa mahaan.. Mutta eipä me kyllä päästy keinuun asti kun juoksut alkoivat joten käytännön tieto puuttuu ;)

    Hauskan näköistä menoa! Varsinkin vauhti juoksu kuvat on ihania.

    VastaaPoista
  2. Tuo on muuten hyvä pointti. Meillä ei tuollaisesta ollut puhetta, mutta voin hyvin kuvitella tuon ihan mahdolliseksi ongelmakohdaksi. Voisin keskustella ohjaajan kanssa tuosta ens kerralla ja alkaa sitten korjata kontakteja tuon pohjalta, onneksi ei ole niitä ehditty vielä niin oppia, että tästä isompia ongelmia heti olisi tullut. Kiitos siis! :)

    VastaaPoista