Sivut

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Lisää jaakotusta

Tällä viikolla oli taas vähän parempi mieliala ennen ja jälkeen treenien ja myös treenien aikana. Sain ihan hyvin taas taottua itselleni päähän, että kentälle on mentävä avoimin mielin ja itseään ennalta lannistamatta. No okei, kun kuulin, että radalla pitää taas treenata jaakotusta, meinasin vähän hermostua, mutta onneksi en kuitenkaan. Itse rataa ei taaskaan handlattu, mutta jotain kivoja juttujakin tapahtui.


Radalla oli paljon pyöritystä ja toki minun piti taas kuivaharjoitella se moneen kertaan, että sain reitin painettua päähäni. Putken jälkeen, kolmosesteen eteen oli tarkotuksena tehdä jaakotus, jotta koira saataisiin tehokkaasti käännettyä heti hypyn jälkeen takaisin äsken mentyyn putkeen. (Videossa muuten näkyy itse suoritus kohdasta 00:30 alkaen.)

Hassua kyllä, meillä jaakotus meni ehkä kaikista parhaiten ekalla kerralla. Tein sen himpun verran myöhässä, minkä vuoksi Akira teki aika pitkän lenkin kääntyessään, mutta kääntyi hienosti kuitenkin. Katkaisin suorituksen siihen että sain heti palkattua sen. Sitten yritettiin hinkuttaa minun jaakotusta vähän paremmaksi, mikä oli ehkä virhe, sillä aloin ennakoida liiaksi ja se ilmeisesti näkyi myös kehonkielestäni, koska Akira alkoi kerta toisensa jälkeen kääntyä juuri ennen hyppyä esteeltä pois.

Sitten aloin myös käydä malttamattomaksi: en odottanut Akiraa kunnolla putkesta, vaan lähdin liian varhain jo etenemään kohti kolmosestettä ehtiäkseni tekemään jaakotuksen hyvin. Sitten eteninkin niin paljon koiran edellä, että jouduin pysähtymään juuri ennen hyppyä, mikä sitten pysäytti myös koiran. Pian aloin myös sekoilla palkkojen kanssa, kun ohjaaja käski ottaa palkan valmiiksi käteen.

Hinkutus oli liikaa (kuten oikeastaan jo ennalta arvasin, mutta päätin sitten kokeilla kuitenkin kun ohjaaja kannusti kokeilemaan) ja Akiran motivaatio jossain määrin lopahti. Akira myös alkoi seurata kättäni jotenkin liiaksi niin, että keskittyminen ei juurikaan sujunut. Teimme ratavuoromme lopuksi vain jotain yksinkertaista putki-hyppy-juttua, että saimme kuitenkin hyvän tsempin pääle.

Treenasimme myös keppejä ja keinua pitkästä aikaa. Niissä ei ole tapahtunut mitään erityistä. Keinulle laitettiin pöytä laskevan pään alapuolelle ja minulla oli avustaja hidastamassa keinun laskeutumista. Meni ihan nätisti. Kepeissä Akira taas tepsuttelee nätisti  ihan kivaa tepsutteluvauhtia, mutta ei nosta vauhtia sellaiseksi, että saisi haettua keppien oikeaa pujottelurytmiä.

Kokeilin muuten lelupalkkaa pitkästä aikaa tällä kertaa. Akira ampui kettuun kiinni mahdottomalla tarmolla ja kouluttaja olikin sitä mieltä, että meidän pitäisi kyllä ehdottomasti käyttää lelupalkkaa. Sitä voisi kyllä kokeilla, joskin pakko nyt tuoda esille, että tuon treenikerran aikana käytin kolmea eri lelua, kaksi ekaa lelua nimittäin menetti kiinnostavuutensa parin palkkauskerran jälkeen. Ehdin tästä huolimatta käyttää namivarastonikin tyhjiksi, mikä kertonee hyvin siitä, kuinka vähän aikaa sama lelupalkka jaksaa Akiraa kiinnostaa. Sen kiinnostavuusajan se tosin kiinnostaakin ihan mahdottomasti.

Juuri ennen radan keräämistä kävin Akiran kanssa kahden kesken vielä kokeilemassa ratatreeniä. Olin ilmeisesti tässä vaiheessa taas rennompi, ja niinpä jaakotus onnistui ja Akira lähti todella hienosti nelosesteelle. Sitten kuului jokin yllättävä ääni, joka häiritsi niin, että Akira pysähtyi. Teimme saman vielä toiseenkin kertaan ja nätisti meni. Sitten tein vaan jotain ihan satunnaisia putkiralleja ja muita ja huomasin, kuinka Akira alkoi todella innostua. Olipa hauska nähdä, kuinka Akira tuli viereeni odottamaan seuraavaa settiä tämän kuvan kaltainen innostunut ilme kasvoillaan. Kun saimme parit onnistuneet rallatukset tehtyä, vein Akiran äkkiä pois radalta, jotta sille jäisi yhtä positiivinen tsemppi päälle kuin minulle oli vihdoin jäänyt.


Viime postin tilityksen tunnelmista on siis onneksi päästy nyt yli ja päästään toivon mukaan jatkamaan taas fiksummissa merkeissä eteenpäin. Ainakin ihan kivalta näyttää! Meillä on enää kaksi treenikertaa jäljellä tuossa hallissa, sitten talvikausi on paketissa. Kesän treeniryhmiä ollaan juuri muodostamassa, joten kuviot toukokuusta alkaen eivät ole vielä tiedossa. Toivotaan, että meille löytyisi sopivan tasoinen porukka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti